De zaak gebroeders R.

De zaak gebroeders R.

De zaak gebroeders R.

Uitgezonden NPO2 (KRO-NCRV) op 9 april 2018.
Lengte van de documentaire: 60 minuten.

In November 2012 wordt in een greppel op de Drentse heide in Dwingelderveld het lichaam gevonden van een wandelaar. Hij is met drie kogels in de rug geschoten. In juli 2013 wordt een gepensioneerd echtpaar dood aangetroffen in hun woning in Exloo. Zij zijn door verwurging om het leven gebracht. In maart 2014 stormt een arrestatieteam van de politie de woning binnen van Admilson en Marcos R.

Het Openbaar Ministerie en vier advocaten maken zich op voor de zaak gebroeders R., een rechtszaak waarin veel op het spel staat. Het Openbaar Ministerie koerst op levenslang. De verdediging probeert dit uit alle macht te voorkomen, ook omdat de verdachten nog jong zijn.

De filmmakers kregen toegang tot alle partijen: De advocaten, het Openbaar Ministerie, de rechercheurs, maar ook de verdachten zelf. We horen de geluidsfragmenten van de afluisterapparatuur die de politie in het geheim in hun woning heeft geplaatst, we zien ze op de verhoortapes van de politie praten over de moorden. En we zien ze in de gevangenis als ze met hun advocaten het aankomende strafproces bespreken en het risico dat ze voor hun leven lang achter de tralies gaan. Langzaam maar zeker leren we de broers kennen en komen we er achter wat er zo verschrikkelijk mis is gegaan.

bekijk hier de trailerâ–¸