Trailer De verdediging van Robert M.

Trailer De verdediging van Robert M.

Trailer De verdediging van Robert M.

Premiere Nederlands Filmfestival 28 september 2013.
Geselecteerd voor de Gouden Kalfcompetitie 2013.
Uitzending 1 oktober 2013 om 20.25 uur op Ned 2 NCRV Dokument.
Herhaling 2 oktober 09.15 uur op Ned 2.
3 oktober zendt AT5 de film uit om 20.50 uur.
Lengte van de documentaire: 90 minuten.

De documentaire De verdediging van Robert M. is een uniek verslag van de grootste zedenzaak uit de Nederlandse geschiedenis vanuit het perspectief van de advocaten van de hoofdverdachte. Dat Robert M. recht heeft op verdediging is voor Wim Anker en Tjalling van der Goot een uitgemaakte zaak. Dat zij die verdediging zo goed mogelijk moeten voeren staat voor hen eveneens buiten kijf. Maar dat de zaak een emotionele uitputtingsslag voor alle betrokkenen zou worden had niemand kunnen voorspellen.

Op 17 maart 2011 begint onder grote mediabelangstelling in de zwaarbeveiligde Amsterdamse Bunker het proces dat ruim twee jaar zal duren.

De verdediging van Robert M. volgt de geruchtmakende Amsterdamse zedenzaak vanuit het advocatenkantoor Anker en Anker in Leeuwarden waar (doods)bedreigen arriveren per post, telefoon en mail en waar de advocaten in ploegendienst zich door kilometers dossier met details van het seksueel misbruik worstelen. Tjalling van der Goot en Wim Anker voeren wekelijks intensief telefonisch overleg met hun cliënt die opgesloten zit in de Penitentiaire Inrichting in Vught, in een cel met 24-uurs camerabewaking.

De zedenzaak roep veel emoties op, de media zitten er bovenop en de samenleving schreeuwt om wraak. Het werk van de advocaten wordt er niet bepaald makkelijker op als de staatsecretaris en de minister zich bemoeien met de rechtsgang en openlijk de rechters proberen te beinvloeden. Ondertussen proberen de advocaten zich te beschermen tegen de gruwelijke inhoud van de grote hoeveelheid slachtofferdossiers die zich opstapelen tegen de muren van het kantoor.

bekijk hier de volledige documentaireâ–¸